• Sims 3 Årstider!!!
2012-04-01 @ 15:24:23

Hjälpcenter: Package-filer laggar mitt spel

Problemet

Detta är något jag har jobbat med de senaste dagarna. Jag tycker alla borde testa något av dessa program, helst båda. Även om ni inte upplever några problem kan spelet ha något undangömt och säkert förbättras för er!

När du har installerat några/tonvis/allt eget innehåll i .package format, upplever du kanske en eller flera saker av följande:
  • Långsamma laddningstider - själva spelet tar längre tid att ladda än tidigare.
  • Hackighet.
  • Lagg/laggning (fördröjning)
  • Låg ramminneshastighet.
  • Långsam responstid när du klickar på något.
  • Tiden går långsammare i spelet.
  • Tröghet i kamerarörelser.
  • Överraskande dålig prestanda trots att du har en dator som väl överstiger spelets krav.

Orsak

Detta inträffar oftast när du har installerat uppdatering 1.7, eller 1.26 för grundspelet, eller efter att ha installerat Destination Världen och/eller Husdjur. Något ändrades i spelets kodning, hur spelet läser filer. Vissa filer har innehåll som spelet inte förväntar sig och på grund av dessa förändringar i kodningen, blir det att spelet läser dessa filer om och om igen i all oändlighet (tusentals gånger per minut). Detta är den grundläggande orsaken till fördröjningen i samband med dessa filer. Orsaker till att enskilda paketfiler har detta proplem är:
  • Sims 2 .package filer: Om en skapare namnger en fil med fel namn på en uppladdning, laddar upp fel fil, eller om du själv inte inser det du laddar ner faktiskt är för Sims 2 istället för Sims 3, och lägger in dessa .package filer för Sims 2 i dina Mods kommer du förmodligen få problem. Även om båda spelen använder .package filer är de faktiska filformaten och innehållet mycket olika, så Sims 3 inte vet vad det ska göra med Sims 2-filer och laddar dem om och om och om igen.
  • Skadade eller trasiga filer: Alla filer som helt enkelt är trasiga kan orsaka lagg problem. Filer kan gå sönder på olika sätt - diskfel, kopierings fel, eller det helt enkelt inte laddats ned rätt när du hämtade det i första hand.
  • Felaktiga data: S3OC, verktyget som används för att göra mycket av de egna innehålls filer för Sims 3, hade ett problem i sin klonings process som ledde till att felaktiga data skrevs till den färdiga till filen. Innan uppdateringen/WA, hade spelet har inga problem att läsa de felaktiga uppgifterna. Alla filer som gjorts med S3OC som släpps innan 13 Dec 2009 kan orsaka detta problem med lagg, eller vissa föremål kan också orsaka Sims 3 Blå tomter problemet (se bild här), som kan helt och permanent förstöra grannskapen i ditt spel och kräva en ominstallation av spelet! Ladda därför bara ner nya grejer till spelet, det är då du kan vara säker på att inte drabbas.


Det finns inga generella problemet med .packagefiler.
.packagefiler i allmänhet är helt säkra att använda.
Det är bara specifika filer som har problem.

Lösning

Det bästa sättet att lösa problemet och att behålla det egna innehåll som du vill använda är att identifiera de särskilda felande filerna och antingen ta bort dem eller rätta till dem.

Sims 3 Dashboard

Fungerar för alla versioner av Windows och det har bekräftas att det fungerar på Mac-system när du använder Mono.


Detta verktyg (för närvarande i Betaversion) kan visa dig några Sims 2 filer, eller möjligen "korrupta" filer i din Mods mapp. Du kan även rensa cache snabbt och enkelt. Eftersom detta program var avsett att identifiera filer som kan orsaka problemet med laggning (och upptäcker alla de olika orsaker som anges ovan), är det troligt det enklaste och snabbaste sättet att få saker fungerar bra igen. Ladda ner Sims 3 Dashboard från: Delphy @ MTS (gratis och gratis registrering)

Starta programmet, klicka på File > Scan folder och leta upp din mods mapp.
Hittar programmet fel med dina filer kommer de ha markerats i en färg som säger vilket fel det är. Färgerna ser ni på bilden ovan. Medan Dashboard kan upptäcka många problem med .package-filer som kan orsaka fördröjning, kan det inte upptäcka alla problem med varje fil. Det är bra att på att upptäcka konflikter, och objekt som orsakar Sims 3 Blå Tomter problemet , men det bästa är och du också provar:

 

Process Monitor (Bara för Windows)

Om du använder Windows, är Process Monitor ett snabbt, enkelt och gratis sätt att identifiera problemområdes filer. Process Monitor är ett gratis program som kommer att berätta vilka filer din dator ansluter. Detta kan du enkelt se om det är att läsa samma filer om och om. Detta ser mycket mer komplicerat än det är - det bör inte ta dig mer än 5-10 minuter att få Process Monitor igång, och bara ytterligare några för att testa i spelet
  • Steg 1 - Ladda ner Process Monitor: Ladda ner denna fil till din dators skrivbord: ProcessMonitor.zip
  • Steg 2 - Starta Process MonitorDubbelklicka på ProcMon.exe filen för att köra Process Monitor, det krävs ingen installation.
  • Steg 3 - Godkänn programmet, och om du är på Vista eller Windows 7, klicka dig igenom kontrollen av användarkontot snabbt (i rutan som alltid pluppar upp) och Process Monitor är redo att köra.
Steg 4 - Filter: Du måste ange processens namn i Process Monitor som du vill övervaka.
Gå till Filter> Filter> och Add a new condition för att skriva in och inkludera processen namn för det spel du testar med. Du måste skriva in alla spelprocess namn för grundspel, och alla expansioner och prylpaket du har för att programmet ska kunna läsa av dina filer korrekt.
Gör såhär:
  • Ändra först i rutan där det kommer stå 'Architecture' till 'Process name'.
  • Grundspelet: The Sims 3, har namnnet: TS3W.exe Skriv TS3W.exe och klicka på Add
  • EP1: Destination världen: TS3EP01.exe, skriv det och klicka på Add
  • Prylpaket 1: High-End Loft Stuff är TS3SP01.exe, skriv det och klicka på Add
  • EP2: Drömjobb är TS3EP02.exe, skriv det och klicka på Add
  • Prylpaket 2 är TS3SP02.exe. Osv.
Lägg märke till mönstret till filnamnen och titta på mina filnamn på bilden ovan. Det ända som ändras för prylpaketen och expansionerna är numret.
Spara flitret så du slipper skriva in processnamnen varje gång genom att klicka på Filter > Save filter > Ange ett namn för ditt filter.

Steg 5 - Kör spelet: Starta The Sims 3 och låt det ladda helt ladda. Obs: Om du får ett felmeddelande när du kör spelet: ".. En nödvändig säkerhetsmodul kan inte aktiveras. Detta program kan inte köras (5025)" Stäng av Process Monitor, kör spelet, och ALT-TAB ur spelet för att köra Process Monitor efter att spelet redan laddat.

Steg 6 - Test i Live-läge: Öppna en befintlig tomt med en familj i och spela några minuter i boende-läge. Bara 2-3 minuter i Live läget bör vara gott nog att testa.

Steg 7 - Stäng spelet: Stäng The Sims 3. Du behöver inte spara

Steg 8 - Undersöka Loggana: I Process Monitor, går du till menyn Tools> File Summary. Det kan ta en stund att göra detta. Maximera "File Summary"-fönstret som kommer upp och klicka på By Extension fliken. Klicka på + tecknet bredvid "package" för att expandera och utöka "Extension"-kolumnen så att du kan se filnamnen. Klicka sedan på "Total"-kolumnen så det kommer att sortera efter antal lästa gånger.



Titta på toppen av listan för de filer som läses flest gånger. Det är normalt att se spelfiler här som DeltaBuild0.package eller simCompositorCache.package läses ganska ofta. Ignorera spelets vanliga filer, och titta bara på de filer som finns i Mods\packages.
Det är normalt för många .package filer (speciellt innehåll som används på dina simmar) för att läsas upp till 50 000 gånger.

Men när du kommer in siffror i hundra tusentals eller miljontals, har du hittat ditt problem!
I bilden ovan (klicka på den för en full storlek) kan du se att en viss fil har visats långt över en miljon gånger! I det här fallet är det en fil från The Sims 2, som inte kan läsas av The Sims 3 så det är fastnar på att läsa den om och om igen.

I tester, gjorde denna en fil skillnaden mellan att spelet som laddas på under en minut nu tog över 30 minuter att ladda - en stor skillnad för bara en fil!

Om du inte har några problem:
Et normalt fungerande spel med eget innehåll. Klicka på bilden för en fullstor version.

Om din filsammanfattning ser ungefär så här som på den andra bilden där spelfiler läses ett par tusen gånger (i detta fall ett kort test) och .package filer nås några dussin eller hundra gånger eller tusen gånger har du friska filer installerade. MEN - alltid ett men. Men du behöver ändå kontrollera dina filer med Dashboard programmet så att du kan se om några filer har en konflikt med varandra.

Steg 9 - Ta bort Problem Filer: Nu när du har filnamnen på eventuella problem filer, är det lätt att gå in i era Mods mappar och ta bort dessa filer. Det är bäst att klippa och klistra in filerna på andra ställen (som till en mapp på skrivbordet) tillfälligt och så prova spelet och Process Monitor igen för att se hur din spelprestanda har förbättrats.

Vad du gör med problem filerna efter att du hittat dem det är upp till dig, men om det inte är självklart vilket av dessa problem du har när man tittar på en viss fil - om du är osäker: bäst att ta bort den. Man kan alltid hitta något liknande på nätet igen.

Kontrollera regelbundet

När du laddar ner nytt innehåll, är det en bra idé att köra den genom Dashboard för att kontrollera problemen först. Sedan, om allt är okej, lägga till det i ditt spel, kör Process Monitor och spelet, och kontrollera att allt är okej. Du vet aldrig när du kan ha plockat upp en slumpmässig Sims 2-fil eller en skadad Sims 3-fil.

Hoppas denna guiden hjälper er och förbättrar ert spel.

Happy Simming! Denna guide är i största hand översatt från MTS!
Kommentarer

Hej! Har verkligen försökt få ner Process Monitor men det verkar som att det är borttaget eller att länken inte funkar. Googlade lite också men hittar ingen länk som funkar..

2012-04-04 @ 17:36:13
Sara




@Sara:

Länken är nu uppdaterad!

2012-04-04 @ 18:02:31 http://simsim.blogg.se/
SimSim <3




Hej, för det första, du har en väldigt fin blogg må jag säga! Och sedan har jag även ett problem. Eller två snarare. Det är så att när mina simmar ska titta i det där röret man kollar i stjärnor i du vet, så stöts min sim bort ifrån det. Den ställer sig och kollar, men innan en hel sekund har gått så stöts den bort där i från. Vad kan vara problemet?

Och så...
Jag ominstallerade alla mina spel igår då det var lite småsaker och för jag skulle omformatera min hårddisk, och efter detta när jag installerade det igen och spelat lite, så crashar det. Kommer upp något i stil med att "Sims 3 har slutat fungera". Varför?

Svar: Tack montesims, jag har gjort ett inlägg av ditt problem!
SimSim

2013-01-06 @ 19:02:26 http://montesims.bloggplatsen.se
-





Kommentera här
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Tänk på detta:

» Jag driver en Simsblogg, ingen designblogg.
Svarar ej på designfrågor, tyvärr. Ni hittar allt på designadinblogg.se
» Vill ni önska något? Vill ni att jag ska hitta något åt er?
Skriv då det i »detta inlägg här, så att alla önskningar finns samlade!«



tag -->