• Sims 3 Årstider!!!
2012-01-01 @ 19:33:00

Vad är Sims 3 Legacy?

Legacy är arv rakt översatt.

Legacy Challenge

The Legacy Challenge är en lång, 10-generations utmaning där du börjar med en grundare och en mycket ödmjuk början och försöker leda familjen till berömmelse, rikedom och framgång under loppet av 10 generationer.

Början
Skapa en helt nytt spel fil. Du kommer att använda den här filen enbart för att spela din Legacy Challenge. Du kan använda ett befintligt spel fil, men din Legacy familj måste omedelbart bli "Aktivt Hushåll" och inte upphör att vara aktiv under hela utmaningen. Du kan välja vilket område du vill.

Utmaningen börjar med en grundare. Gör detta till grundaren i Skapa en sim. De kan vara manliga eller kvinnliga. De kan vara vilken ålder som helst som kan få barn (YA, vuxna och äldste för män, YA och vuxna för kvinnor). Du har full valfrihet över deras utseende, färg och kläder. Anpassat innehåll kan användas om du vill, inklusive att skapa-en-stil anpassade mönster och färger. Du kan välja alla 5 drag samt deras tre favorit gillar (mat, musik och färg) och en livstid vill. Inga andra simmar kan skapas i grundarens familj. Var kreativ med familjen namn, kommer du att se den ganska länge.


Du får bara skapa en sim som är "grundaren" till dina framtida 10 generationer simmar. Du får välja alla grundarens egenskaper och simmen måste vara i den ålder att den kan skaffa barn (Max "vuxen" för kvinnor och "åldring" för män). Inga andra simmar får skapas i grundarens familj. Var kreativ med familjens namn, kommer du att se det ganska länge. Du har full valfrihet över deras utseende, färg och kläder. Anpassat innehåll kan användas om du vill, inklusive att skapa-en-stil anpassade mönster och färger. Du kan välja alla 5 drag samt deras tre favorier (mat, musik och färg) och en livstids önskan.

Om du flyttar in i Sunset Valley måste du flytta in i  "Sommartuna gård 15" och i Riverview är det "345 Riverblossom Hills Drive" som gäller. De kostar $14.700, alltså har du bara $1,300 kvar att bygga hus för. Det är meningen eftersom man ska börja utan några fördelar. Det är huset alla generationers "aktiva simmar" ska bo och födas i.

Legacy konceptet:

Generationer:
Grundaren är generation 1. När den förstfödda i generation 10 är född är spelet slut. Under den tiden ska du samla så mycket poäng som möjligt.

Arvinge: Den person som ska vara den "aktiva simmen" och föra släkten vidare i "legacyhuset".
Reserv: Ett syskon till arvingen (om den har några) som tar över om något skulle hända arvingen. Dom är berättigade att tjäna legacypoäng till familjen. Om det inte finns någon reserv och arvingen dör är det "game over".

Födslar och åldrande

När simmarna åldras får de nya karaktärsdrag. Får du välja dragen själv tryck då på "random knappen". Du får alltså inte välja själv. Du har 3 knapptryck på dig och gillar du inte det tredje som kommer upp är du tyvärr fast med det.

Generationer: Nästa generation måste alltid födas av någon i hushållet. De som får barnet behöver inte vara gifta eller förlovade.
Adopterade är inte "blodsband" och kan därför inte vara den aktiva simmen i nästa generation.
En partner som flyttar/gifts in i familjen kan inte börja tjäna poäng till familjen förrän nästa generation är född.

Regler

  1. Inget fusk över huvud taget. Varken modfusk eller pengafusk. Däremot är det okej att försöka få loss simmar som har buggat fast i spelet.
  2. Du får inte stänga av utan att spara.
  3. Livslängden måste vara inställd på det normala.
  4. Legacy familjen måste vara det aktiva hushållet under hela spelets gång.
  5. Du får bara gifta dig med spelets skapade simmar, inga egenskapade.
  6. Ambrosia får inte användas!
  7. Du får bara åldra simmen med tårtan 1 gång. Ut över det måste spelet åldra simmen åt dig.
  8. Du får inte bära på dödsblommor.
  9. Alla simmar utom grundaren får gifta sig med "rika" simmar.

POÄNG
Målet med den här utmaningen är att tjäna in så mycket poäng som möjligt innan generation 10 föds.

Generationer: Du får 1 poäng för "grundaren" och 1 poäng för varje generation fram till 10. Du får inga extra poäng ju fler barn som föds. Du kan alltså tjäna 10 poäng.

Livsönskningar: Du får 1 poäng för varje uppfylld livsönskning. När den specifika önskningen är uppfylld kan ingen annan sim få poäng för just den önskningen. Simmen som klarar livsönskningen måste bo i legacyhuset och finnas i familjeträdet för att man ska få poäng. Det finns 46 unika önskningar, alltså kan du max få 46 poäng (med expansionerna inräknade).

Porträtt: Du får 1 poäng för att måla ett forträtt på en sim i släktträdet. Tavlan måste hänga i legacyhuset till efter den avmålade personens bortgång. Den som målar måste vara minst ungdom och bo på legacytomten.

Legacyhuset: Du får 1 poäng för varje $100,000 som tjänas in på legacytomten. Alltså ihopräknat "möblers värde" och pengarna familjen har "på kontot". Max är $2,000,000 alltså 20 poäng.

Färdigheter: Du får 1 poäng avklarad färdighet, t ex matlagning. Alltså full pott i den färdigheten. Simmen måste bo i legacyhuset.

Jobb: Du får 1 poäng för varje gång en sim som bor i legacyhuset blir befodrad till högsta graden i sitt jobb. Du måste ha jobbat dig upp från lägsta graden av jobbet för att det ska räknas.

Barn: Du får -1 poäng för varje barn som blir tagna av socialen. Blir du av med 2 barn samtidigt innebär det -2 poäng.

SNABB POÄNGLISTA

- 1 p för varje generation.
- 1 p för varje uppfylld livsönskning.
- 1 p för varje målat familjeporträtt.
- 1 p för varje $100,000.
- 1 p för varje avklarad färdighet.
- 1 p för varje gång en sim blir befodrad till högsta grad på jobbet.
- -1p för varje barn som blir taget av socialen.


Det kommer nya uppdateringar hela tiden och jag ska försöka att skriva in det nya som kommer med expansioner osv. Men just nu är detta den mest utvecklade legacy-utmaningen jag hittat på nätet.

Texten ovan är kopierad från Blackwoodlegacy.blogg.se som är en nu oaktiv blogg.

Sims 3 Legacy skapades i grunden av Pinstar1161

Hur andra ska veta ifall du fuskat?
Ingen vet, förutom du själv. Meningen är att du spelar mot dig själv.
I början är det supersvårt att börja med bara 1300 i fickan eftersom det räcker knappt till en säng, toa och kylskåp.

Men det är roligt för man utmanar verkligen sig själv!

Spelar du själv någon legacy? Skriv och berätta om den!

Jag kommer börja posta min egna legacy så fort jag kommit på bakgrundshistorien :D

Kommentarer

Jag måste faktiskt säga att jag håller med dig, det kan vara svårt att få läsare i början. Men jag har ca 150-200 bes per dag och jag har ALDRIG gjort någon reklam för den, så det går absolut utan ^^



Men för övrigt har du himla fin blogg med bra info, så jag kommer nog följa den. Simma på och lycka till med bloggen i fortsättningen!



Kram Fanny

2012-01-20 @ 20:12:55 http://fantasims3.bloggplatsen.se
Fanny





Kommentera här
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Tänk på detta:

» Jag driver en Simsblogg, ingen designblogg.
Svarar ej på designfrågor, tyvärr. Ni hittar allt på designadinblogg.se
» Vill ni önska något? Vill ni att jag ska hitta något åt er?
Skriv då det i »detta inlägg här, så att alla önskningar finns samlade!«



tag -->